Roel Eijgermans

Slagwerk

Roel Eijgermans (1994) uit Wateringen begon op zijn 6e met trommel lessen bij muziekvereniging de Phoenix. Toen hij 10 was begon hij met het volgen van lessen klassiek slagwerk, op het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Ook heeft Roel zijn middelbareschooltijd daar op de School voor Jong Talent gezeten en behaalde hier zijn vmbo-diploma.

Op de middelbare school begon zijn interesse en de wil om drummer te worden steeds meer te kriebelen. Zodoende is Roel na de middelbare school naar het (toen nog) Art -en Entertainment college gegaan in Amsterdam om drums te studeren. Hier behaalde hij zijn mbo-diploma uitvoerend muzikant. Alvorens is Roel door gegaan met studeren op de Rockacademie in Tilburg. Hier studeerde hij af in 2019 en behaalde in de richting sessiemuzikant zijn Bachelor Of Music.

Op dit moment werkt Roel als sessie drummer voor verschillende projecten.

Zo speelt hij vast in de band van Sophia Kruithof, Maddy Moreah en Mitch Julius. Ook valt hij vaak in voor andere drummers en doet hij losse radio en studio opnames of live optredens. Naast het les geven voor de SRMO geeft Roel les aan de leerlingen van Rotterdam aan Zee (RAZ Hoek van Holland) en Liora uit de Lier. Ook geeft hij leiding aan de slagwerkgroep “Slagwerkgroep Westland” (een fusie van Liora en E.M.M.) geeft hij workshops op basisscholen voor KOO (Kunst Onderwijs Organisatie, Den Haag).

Sinds een jaar bestaat de G – slagwerkgroep van de Phoenix: Phoenix Unlimited. Roel heeft deze slagwerkgroep mede opgezet en geeft sinds het bestaan van de groep leiding aan deze enthousiaste doelgroep.

Roel Eijgermans