Ellen van den Berg

Dwarsfluit/Blokfluit

Ellen van den Berg is in 1989 afgestudeerd op het Rotterdams Conservatorium. Hierna werd veel lesgegeven op verschillende muziekscholen, gespeeld in kamermuziek ensembles en eigentijds kamerorkest, studio opnames gemaakt en geremplaceerd bij de musicals van Joop van den Ende. Na een aantal jaren besloot Ellen om directie en arrangeren te studeren aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Tot de dag van vandaag dirigeert, doceert en musiceert Ellen nog steeds met veel plezier en enthousiasme. Momenteel is ze werkzaam als lerares bij de SMRO, dirigent bij het Westlands Dag Orkest en het koor Flair.

 

FLUITEND HET LEVEN DOOR!

Even voorstellen: mijn naam is Ellen van den Berg.

Al heel wat jaartjes geef ik met veel plezier dwarsfluitles. Dit doe ik met vrolijke energie, kleurrijke vakkennis en een aanstekelijke dosis enthousiasme.

Ik ben naast fluitdocent, fluitist en dirigent een musicus met passie en lef, wat ik graag uitdraag en deel!

De dwarsfluit is werkelijk een fantastisch instrument. Met z’n heldere en lyrische klank verovert de fluit ieders hart. En het oog wil natuurlijk ook wat: de fluit pronkt prachtig glimmend van zilver, goud of hout heel dwars naar rechts. De beginner van jong tot wat ouder is dan ook vaak gecharmeerd van de eerste heldere tonen die klinken. En als je eenmaal fluit speelt is het een fijne ‘verslaving’. Als de toon en techniek gaan groeien en bloeien wordt het steeds interessanter om goed bestudeerd van allerlei soorten muziek te spelen. Je kan de fluit bespelen als solo instrument maar de fluit is juist ook heel mooi mengend in een ensemble of orkest. Of zelfs in een bandje want alle muziekstijlen zijn mogelijk op de fluit!

Beginners vanaf 7/ 8 jaar zijn welkom om dwarsfluit te leren spelen. Ben je nog net iets te klein van stuk dan heeft de vereniging een speciale kleine dwarsfluit voor je met een ‘kromme kop’ en aangepaste kleinere kleppen voor je vingers.

Ook als je al even fluitend door het leven gaat is OPFRISSEN een mogelijkheid. De fase dat het steeds meer lukt om die ene melodische frase spat zuiver of dat loopje technisch in het orkest gaaf te spelen is telkens een geweldige uitdaging. En je blijft leergierig naar meer, anders, sneller of mooier.

Misschien is het tijd om je fluit-skills te verbeteren. Om eindelijk eens echt je techniek, intonatie, adem, interpretatie, houding of toonvorming op te poetsen!

Wat natuurlijk ook mogelijk is voor herintreders om de fluit weer op te pakken nadat ie jaren stoffig op zolder of in de kast heeft gelegen. Wie weet wat er is blijven hangen en hoe fijn het is om weer muziek in een orkest te maken. Ik zou je graag willen motiveren en inspireren in deze hernieuwde muzikale zoektocht.

Tot FLUITS!

 

www.ellenvdberg.nl