Examens

De SRMO is gecertificeerd zelf examens af te nemen en diploma’s te verstrekken. De eerste erkende examens werden gehouden in het voorjaar van 2007. Dit betekent dat dit het tiende seizoen is. Eén keer per jaar worden er theorie- en praktijkexamens gehouden. Er zijn 4 niveau’s, A, B, C en D.  Het D-examen is gelijk aan conservatoriumniveau. Na het behalen van het D-diploma is het mogelijk door te stromen naar het Conservatorium. Tussen de examens zit een voorbereidingstijd van gemiddeld twee jaar. Voordat je praktijkexamen gaat doen, moet je eerst je theorie-examen behaald te hebben.

De theorielessen worden verzorgd door Frank Hendriks. 

Frank Hendriks

Frank Hendriks (1978) is een geboren en getogen Westlander. Hij begon op 9 jarige leeftijd met het bespelen van de hobo. Met een muzikale oma en moeder werd de liefde voor muziek er met de paplepel ingegoten. Sinds 1994 volgde Frank lessen via het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Waar hij na zijn Havo diploma, ook zijn opleiding voor Hoboïst afrondde (2003), gevolgd door de opleiding tot Dirigent Hafabra (2006).

Frank is inmiddels als vaste dirigent verbonden aan verschillende verenigingen. Hij staat sinds 2004 voor Harmonievereniging Masalant (voor de fusie: Maaslandse Harmonie en Euterpe) en sinds 2005 voor de Westlandse Harmonie (voor de fusie: Concordia & Animato). Ook Door Eendracht Sterk (DES) in Hoogvliet is sinds 2009 met veel plezier aan de clubs van Frank toegevoegd. En tot slot het Harmonieorkest (2015) en het Dagorkest (2021) van Harmonievereniging Barendrecht.

Als solo-hoboïst is Frank  ruim 15 jaar werkzaam geweest bij de Douane Harmonie Nederland. Maar door de 5 vaste orkesten is het zelf spelen niet meer te combineren.

Frank is sinds 2007 verbonden aan de SRMO als Theorie-docent voor alle theoriecursussen van A t/m D niveau.